Herfstschatten

Net als Gertine was ik nog niet toe aan de herfst. Het slechte weer in september overviel me en ik merkte dat ik nog behoefte had aan zonnig weer. Gelukkig hadden we in de herfstvakantie prachtig weer met veel zon. Zo kon ik de tuin opruimen voor de winter en met de kinderen ging ik herfstschatten zoeken. We zochten naar de mooiste bladeren, dennenappels, besjes, hazelnootjes, zaden en eikels. Fascinerend hoe mooi de herfst is, ook in de stad.

 

Herfstschatten zijn ideaal om mee te knutselen. Mijn favoriet zijn de waxinelichthouders van een glazen potje met herfstbladeren. Lekker kliederen met het behangersplaksel en je hebt een gezellig lichtje in huis nu het weer vroeg donker wordt. Mijn zoon maakte met oma een mooie herfstposter en mijn dochter verzamelt haar schatten op een groot bord. Dat staat gezellig op de eettafel.

 

 

Ik ben van plan om van de oranje lampionnetjes een mooie slinger te maken, met een paar mooie herfstbladeren erbij. Van de dennenappels ga ik vuurstarters maken en de zaden laten we nu drogen om later zaaipapier mee te maken. Wat mij betreft kan het winderig en nat herfstweer worden, wij vermaken ons binnen met onze herfstschatten.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s