afbeelding Herfst in Meijendel

Vandaag begint officieel de herfst. En is Shafiq, onze jongste blogger jarig! Om beide te vieren een fotoblog met mooie plaatjes uit Meijendel, het duinengebied in Wassenaar.

Meijendel

Misschien klinkt de naam Meijendel je bekend in de oren. Het is het uitgestrekte duinengebied in Wassenaar en grenst aan Den Haag. De koning liet er jaren in de zomer op het strand foto’s maken van het koninklijke gezin voordat ze met zomervakantie gingen.

Dunea

Het mooie natuurgebied is in beheer van Dunea. Hier wordt water gewonnen en krijgen vogels en andere dieren alle ruimte om te leven. Je kunt er wandelen, fietsen spelen in het Monkeybos en pannekoeken eten. Klik hier voor meer bezoekersinformatie.

Kijfhoek en Bierlap

Hoewel je uitgebreid kunt wandelen in Meijendel zijn er ook gebieden waar je een pas voor nodig hebt, dat zijn Kijfhoek en Bierlap. De reden is dat het anders te druk en onrustig wordt voor de (broedende) vogels. Bij het bezoekerscentrum De Tapuit kun je een dagkaart kopen. Je kunt ook een jaarkaart via het Zuid-Hollandse landschap verkrijgen.

Herfstplaatjes

Gelukkig heb ik een vriend met een pas die goed bekend is in het natuurgebied en mij daar weleens rond wilde leiden. Ik was nog nooit in dit gedeelte geweest en het is ronduit prachtig. Er waren veel paddestoelen en we zagen ook een jong hert voorbij rennen vlak voordat onze neus. Helaas had ik de camera toen nog niet gereed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s