Help, ik ben nog niet toe aan de herfst

Gertine wil nog een paar lome zomeravonden en barbecue’s met vrienden maar de seizoenswissel is onverbiddelijk. Help!

Deze week regende ik twee keer per dag nat. De verwarming ging voor het eerst weer aan. En ik dacht: ‘Help, ik ben nog niet toe aan de herfst. Ik heb nog helemaal geen zin in een seizoenswissel. Voor mijn gevoel hebben we nog veel te weinig buiten gegeten, ik mis nog een paar warme, lome zomeravonden en hebben we echt de laatste barbecue alweer gehad?

Maar in de afgelopen dagen ontdekte ook drie dingen die zeker te maken hebben met het afscheid van de zomer, maar waar ik zowaar blij van werd. En toen ik drie dingen had ontdekt, werden het er al snel meer. Een soort ‘tel je herfstzegeningen’. Hierbij een overzichtje van de eerste drie dingen waar ik herfstblij van werd.

 

 

  1. Eindelijk m’n wollen omslagdoek om die ik met mijn verjaardag in mei al van mijn ouders had gekregen.
  2. Winterdekbed! Zo lekker om weer onder zo’n berg dons en veren te kruipen.
  3. De bestrating in de tuin! Afgelopen zomer hebben we onze achtertuin ((6x8m) opnieuw aangelegd. Ik hoop binnenkort te bloggen over de oplossingen we hebben gekozen om een leuke, natuurlijke, praktische, klimaatbestendige, slaafvrije tuin te krijgen, maar ik kan je alvast vertellen dat de bestrating er prachtig uitziet, vooral met regen. Ik heb het idee dat ik in de stenen zelfs fossielen ontdek.

En dan ben ik zowaar van het nieuwe seizoen aan het genieten. Wat blijkt: nu ik eenmaal genietpunten aan het verzamelen ben, ben ik van mijn koudwatervrees voor de seizoenswisseling af en komen er steeds fijne dingen bij die echt van dit seizoen zijn:

  • De stralende chrysant naast de deur,
  • De honingmarkt in Ugchelen waar ik ieder jaar niet alleen nieuw honingsoorten ontdek, maar waar ik ook honing insla voor een heel seizoen én waar ik sjaals en mutsen koop voor het goede doel.
  • Pompoen! Ria heeft weer een heerlijke reuzenpompoen uit eigen volkstuin voor mijn deur gelegd. Deze winter willen we onze favoriete pompoenrecepten bloggen op Busybeezzz.
  • Appels! Onze miniappelboompjes die we vorig jaar hebben gepoot, droegen dit voorjaar heel veel bloesem. Maar omdat het daarna flink ging vriezen, hadden we geen appels verwacht. Bovendien hangen de appels pal langs de stoep, dus we rekenden niet op een bak vol. En toch bijna 4 kilo he! In de Betuwe zullen ze er hun schouders waarschijnlijk over ophalen, maar ik ben trots op onze 3,7 kilo cox!
  • Blogs! Shafiq maakte twee grappige blogs voor Busybeezzz en dat zijn niet de enige die in de pijplijn zitten. Misschien heb je gemerkt dat er in de afgelopen tijd weinig gebusybeezzzd is. Maar nu is er een nieuw seizoen op komst, en ik ga ervan genieten.

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s