Zelf toetenpoetsers maken

Met drie kleine kinderen heeft Liesbeth door de dag heen aardig wat toeten te poetsen. Want een boterham met chocoladepasta eten als je 3 jaar bent, gaat niet vlekkeloos. Gelukkig weet Liesbeth hoe ze zelf heel makkelijk gezichtdoekjes voor kinderen kan maken. En ze legt het jou ook uit in deze DIY toetenpoetsers maken. 

Supermus eet chocoladepasta
‘Wil je kaas of worst op je brood?’ vraag ik mijn driejarige zoon. ‘Ik heb ook nog smeerkaas!’ Ik hoor het standaard antwoord van mijn zoon: ‘Chocopasta, ik wil pasta op mijn boterham’. Dat heeft hij van zijn vader. De mannen houden van chocoladepasta op brood. Ik draai mij om om aan te geven dat hij eerst een boterham met kaas moet eten en zie hem nog net van de tafel op de bank springen. ‘Hé, je mag niet op de tafel staan en ook niet op bank springen!’, roep ik. ‘Maar ik ben supermus en wil naar de bank vliegen’, roept hij terug. Prima, supermussen eten altijd boterhammen met kaas.

Supermus heeft een vieze toet
Met tegenzin eet hij een boterham met kaas om vervolgens de boterham met chocoladepasta dubbel te klappen en deze op te eten. Als laatste drinkt hij zijn beker melk leeg. Aan het einde van zijn lunch heeft hij een wit melksnorretje en bruine wangen van de chocoladepasta. Hij staat op en neemt een aanloop op de oude kerkbank en springt zover mogelijk op de grond, want supermus houdt van vliegen. Supermus laat bij de landing wat chocopasta-vingerafdrukken achter op de vloer. Waarschijnlijk ook op de oude kerkbank maar dat zie je niet zo snel want die is bruin.

Supermus moet zijn toet vegen
Gelukkig weet ik supermus te vangen voordat hij weer naar de zitbank vliegt. Supermus moet eerst zijn gezicht en handen schoonmaken. En wel met de zelfgemaakte toetenvegers van zijn mama. Deze zijn gemaakt van keukenrol, water, een beetje babyzeep en een beetje olie. Superzacht voor zijn huid. Even handig in gebruik als de variant uit de winkel, maar minder afval.

DIY toetenpoetsers maken 
Zelf toetendoekjes maken is super makkelijk, je bent er ongeveer 5 minuten mee bezig.

Materialen:

 • een keukenrol
 • een groot scherp mes
 • een pot waar een deksel op kan en een halve keukenrol in past
 • 200 ml water
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel babywash
 • evt. 2 druppels etherische olie

Zo maak je toetendoekjes

 1. Snijd de keukenrol doormidden (doe dit niet met een broodmes, dat geeft keukenpapiersneeuw) en stop één deel in de pot.
 2. Meng het water met de olie, de babywash en eventueel de etherische olie en giet het mengsel over de halve keukenrol in de pot.
 3. Wacht een paar minuten en trek dan de kartonnen rol uit de keukenrol.
 4. Peuter in het midden van de rol het eerste doekje los.

Als je een toetendoekje nodig hebt trek je aan het losse eindje binnen in de rol en scheur je het doekje op de gewenste lengte af. Sluit daarna de pot goed af tot het volgende gebruik anders drogen de doekjes uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s