Hazelnotenfeest

een-bakfiets-vol-hazelnoten-samen-krakenHet begint inmiddels een traditie te worden, Elmaries hazelnootchocoladepastafeest. Voor het derde jaar nodigden Elmarie en Shafiq vrienden uit om samen hazelnoten te kraken en er hazelnootchocopasta van te maken. Wie wil dat nou niet? Natuurlijk zijn wij van de partij!

Het feest begint met samen de hazelnoten verzamelen. Elk jaar ontdekken zij meer hazelaars en wordt de oogst groter. Dit jaar hielp zelfs een medewerker van de gemeente mee om de hazelnoten uit de bomen te schudden. Op één ochtend verzamelden zij een bakfiets vol! Na het zoeken worden de noten gekraakt terwijl iedereen gezellig bijkletst en limonade drinkt.

Recept hazelnootpasta

De hazelnoten worden verwerkt in de chocoladehazelnootpasta waarvan het recept kortgeleden verbeterd is. Het vernieuwde recept met leuke instructietekeningen vind je hier. Elmarie heeft ook mooie labels ontworpen voor op de potjes. Deze kan je onderaan de pagina downloaden en uitprinten voor op je eigen potten.

galerijHet feest wordt afgesloten met het proeven van de pasta. Bijvoorbeeld op een stukje banaan. En iedereen krijgt een potje hazelnootchocopasta mee naar huis. Onze pot is alweer bijna leeg. De kinderen eten elke dag een boterham met hazelnootchocopasta.

Notenkrakers gezocht

Hazelnoten zijn niet allemaal tegelijk rijp. Het is dus zinvol om regelmatig langs de bomen te gaan om noten te rapen.

Bij Elmarie staat de hele herfst een emmertje met hazelnoten en een kraker in de keuken. Vrienden die langskomen weten dat en gaan vaak een uurtje noten kraken. Er is alleen een probleem: de notenkrakers van tegenwoordig zijn niet zo stevig. Na ongeveer 20 hazelnoten breken ze! De oude notenkraker is de enige die het er elk jaar heel vanaf brengt. Maar één notenkraker is niet voldoende en daarom doen we een oproep: Laat ons weten waar we stevige notenkrakers kunnen kopen! Of heb je toevallig eentje liggen en gebruik je die nooit? Stuur die naar ons op, we zijn er heel blij mee!gebroken-notenkraker

Download: Etiketten

En als cadeautje van ons kun je hier de grappige etiketten downloaden (Nederlands en Engels) voor je eigengemaakte hazelnootchocopasta. Veel plezier en gezelligheid bij het maken én opeten!

squirrel-nutkin-label

etiket-hakketakpasta

 

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s