Herfstvakantie met kinderen

De eerste schoolweken zitten er alweer op, volgende week is het  herfstvakantie. Samen met mijn kinderen maken we plannen voor de vakantie. We hebben ideeën genoeg. Graag delen we onze inspiratie voor de herfstvakantie.

Wat gaan we doen? Naar buiten natuurlijk! Op zoek naar de mooiste herfstblaadjes. In het bos, het park of gewoon in de straat en de tuin.  Van de blaadjes kunnen we een mooie bladeren ketting maken of een waxinelichtjeshouder. Bladeren en verf zijn ook altijd een dankbare combinatie, zoals je in deze afbeelding ziet die Frouckje maakte. Kijk voor meer inspiratie die past bij je mogelijkheden ook eens op Pinterest.

Zelf hazelnootpasta maken
hazelnootpastaNatuurlijk rapen we ook alle hazelnoten en walnoten op die we tegenkomen. Wij bakken graag, dus deze gaan we gebruiken in een appeltaart. Wie weet maken we wel onze eigen hazelnootchocoladepasta. Ken je die nog? Je vindt hier de diy voor de lekkerste hazelnootpasta, en let even op de grappige tekeningen.
Wordt het regenachtige week, dan gaan we in de plassen stampen en daarna warme chocolademelk drinken. De appeltaart bakken we dan zonder de nootjes of gaan we koekjes bakken. Ook cake en appelmoes maken we graag.

Nijntjemuseum en andere ideeën
Verder gaan we een hele dag langs bij opa en oma en hoewel we niet ver weg wonen zijn we nog nooit in het nieuwe Nijntjemuseum in Utrecht geweest, dus hopelijk komt het er deze vakantie van. Omdat best veel musea leuk zijn om met kinderen te bezoeken vind je hier meer ideeën voor musea met kinderen op deze site.

Ideeën genoeg, jammer dat de vakantie maar een week duurt.

Liesbeth

Tussen de bijen komt Liesbeth tot rust. Ze geniet van de bedrijvige volken waar ze voor zorgt en vertelt graag over haar werk als imker. Ideeën en dromen heeft ze in overvloed. Zo maakt ze het liefst haar eigen verzorgings- en schoonmaakmiddelen. Creativiteit en duurzaamheid zijn twee woorden die goed bij haar passen. En gelukkig deelt ze die kennis en zelfmaakideeën ook via blogs op BusyBeezzz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s