Spreeuw imiteert kwartel

Shafiq en zijn familie werden in de maling genomen. En niet door zomaar iemand…

Ruzie in het kwartelhok
Er was ruzie in de kwartelhok! Wij hadden een nieuw vrouwtje geïntroduceerd en daar was de haan niet blij mee. Hij wou maar alleen zijn eigen twee chicks hebben. De kwartelhaan moest er daarom even uit voor een paar dagen. Wij gingen allemaal plannen bedenken dat meneer kwartel op vrouwtje nr. 3 (oftewel Oma) zou vallen. Hij trapte helaas pindakaas niet in.

Zou een paar dagen gescheiden zijn van elkaar helpen?

Is de kwartel ontsnapt?
Meneer kwartel werd in een ander hok geplaatst, daar was hij niet zo blij mee en kraaide zo een beetje de hele dag. Of was dit nou omdat hij de vrouwtjes probeerde te lokken? Mijn moeder klaagde dat die kwartel wel heel veel herrie maakte. Soms dacht zij dat hij was ontsnapt en moest ik telkens gaan kijken of alles in orde was.

Gefopt
Ik en Khaled gingen weg naar mijn oom voor het weekend en op zondag was het weer tijd dat de kwartels weer bij elkaar zou komen. Ja, zo ben je maar wel weer druk met de beesten. Toen wij uit de auto stapten, hoorde Oom Herman een kwartel op het dak!

Huh?! Een kwartel op het dak?

Nee toch niet! Het was een spreeuw. Wij zijn gefopt. De spreeuw was onze kwartels aan het nabootsen! Spreeuwen zijn heel goed in geluiden nadoen. Ze imiteren bijvoorbeeld andere dieren, maar ook wel sirenes of andere opvallende geluiden.

Dit is wel super hilarisch en verklaarde waarom mijn moeder telkens dacht dat een kwartel was ontsnapt! Dit was een slimme spreeuw die ons voor de gek hield!

IMG-20160507-WA0004

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s