Hoe Shafiq op het Jeugdjournaal kwam met zijn kwartels

Afgelopen maandag (Tweede Paasdag) kwam Shafiq ’s avonds op het Jeugdjournaal. Hij vertelde er over zijn kwartels. Super stoer natuurlijk, maar hoe kreeg hij dit voor elkaar? 

Hoe kwam ik op het Jeugdjournaal?
IMG-20160317-WA0002Heel veel mensen vroegen aan mij: ‘Hoe heb je het voor elkaar gekregen om op het jeugdjournaal te komen?’ Gala (tante) Zhaleh had mij een berichtje gestuurd met een advertentie: Jeugdjournaal was op zoek naar kinderen die kwartels uitbroeden.

Ik schreef een email naar het Jeugdjournaal en vertelde dat ik zelf kwartelboer ben en blogjes schrijf over kwartels. Dat heeft het Jeugdjournaal bekenen. Minne van van het Jeugdjournaal belde mij op en hield een telefoonisch interview met mij. Ze vroeg mij of er een afspraak gemaakt konden worden om op de tweede paasdag langs te komen om te filmen. Ik vroeg haar of ze het ook leuk zou vinden om bij boer Jaap langs te gaan, dat vonden ze een toppie joppie goed idee.

Het Jeugdjournaal: achter de schermen
Wat doe je als het Jeugdjournaal langskomt? Wij hebben alles uit de kast gehaald om te laten zien wat je nodig hebben voor het uitbroeden en verzorgen van kwartels: het aquarium, het caviahok en de broedplaten. We gingen zelfs meelwormen kopen om te laten zien wat voor eten ze nodig gebben! En ja, dan denk je; ‘ooo wat vies’, maar kwartels zijn insecteters en meelwormen is echt een delicatesse voor ze.

IMG-20160328-WA0003

Om 11 uur stond ik er helemaal klaar voor, en was verrast dat daar geen Jeugdjournaal-bus aankwam. Bart (de journalist) en Atze (de cameraman) kwamen in hun eigen auto’s . Nadat zij mama en Khaled hadden ontmoet en hebben gesproken, zei Bart dat zij graag alleen met mij wilde spreken… Ik kreeg een microfoontje om mijn nek en ging op een stoeltje bij de broedmachine zitten. Ik mocht volgens Bart niet naar de camera kijken maar naar Bart kijken want jij ging mij vragen stellen.

Het interview
Toen gingen zij mij vragen & vragen en dat was me daar toch heel veel. Tot mijn verbazing kreeg ik nog even onverwacht bezoek: Dit was Frouckje die even langs kwam om even iets langs te brengen! Ja, Ja! Dit was eigenlijk omdat zij dit ook stiekem leuk en spannend vond. Zij ging ook een foto nemen. Later zag ik dat zij dit ook op Facebook had geplaatst.

Frouckje was heel nieuwsgierig en kwam even binnen kijken hoe ik het deed.
Frouckje was heel nieuwsgierig en kwam even binnen kijken hoe ik het deed.

Khaled en mama keken vanuit onze slaapkamer boven hoe ik in de tuin werd geïnterviewd. Toen wij thuis klaar waren met de interview, gingen wij snel, snel een broodje eten en gelijk met de cameraman mee naar boer Jaap om bij hem te kijken hoe een echte boer dat nou deed.

Mama en mijn broertje Khaled keken vanuit het slaapkamerraam toe hoe ik werd geïnterviewd.
Mama en mijn broertje Khaled keken vanuit het slaapkamerraam toe hoe ik werd geïnterviewd.

Met het Jeugdjournaal naar boer Jaap
Boer Jaap heeft veel verschillende soorten kwartels, maar ook eenden, ganzen en kippen. Het leuke was dat hij ook kuikens had en natuurlijk supergrote broedmachines. Dat was nog eens veel inspiratie. Wij kon daar niet zo lang blijven, want Bart en Atze moest er ook nog een mooi reportage van maken en dus even hard werken om het op tijd klaar te hebben voor het avondjournaal.

De uitzending van het Jeugdjournaal over kwartels
Om 18:45 zaten onze huiskamer vol. Ik vond het wel spannend, want ik ging nu zien hoe het allemaal is gelopen en misschien heb ik wel hele domme dingen gezegd. Dan staat het nou zo een beetje vast… Je kunt hier de uitzending terugzien!

Khaled op het Jeugdjournaal?
Mijn broertje Khaled was diep teleurgesteld dat hij niet op het Jeugdjournaal mocht komen en bedacht zijn eigen plannetjes van hoe hij op jeugdjournaal zal komen. Zijn plannetje was  dat hij cabibara’s wou lokken en panda’s. Van onze moestuin had hij wat bamboes gesnoeid en in onze tuin neergelegd. Nou wie weet, als dit Khaled lukt om panda’s te lokken kom hij zeker ook op jeugdjournaal. In het filmpje zie je mij met mijn familie kijken naar het Jeugdjournaal en hoor je Khaled zijn plannetjes maken. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s