Februari opruimmaand: een terugblik

Nu het stof rond Het naaiatelier een beetje neer dwarrelt, is het voor Liesbeth tijd om eens terug te kijken op de maand februari, die we uitriepen tot Opruimmaand! En wat brengt Maart ons qua huishouden?

Opgeruimd_staat_netjesFebruari: Opruimmaand
Februari was onze opruimmaand. Het idee was om elke dag iets op te ruimen en ook meteen onze spullen uit te zoeken en veel weg te geven of weg te gooien. Op 1 februari zouden we 1 ding wegdoen, op 2 februari 2 dingen 3 februari 3 dingen etc. Zo zouden we op 1 maart 435 minder spullen in ons huis hebben.

Helaas is dat laatste niet het geval; we hebben in februari 78 spullen weggegeven.

Een kwestie van sorteren
De eerste vier dagen van februari gingen erg goed, maar tien spullen wegdoen is ook niet zo moeilijk. Daarna begon het uitzoeken, overwegen en nadenken. Om het wegdoen van spullen wat makkelijker te maken, maakte ik gebruik van een vuilniszak en een krat. De vuilniszak voor alles wat stuk was en niet meer door iemand te gebruiken was. Een krat met spullen voor kringloop of bekenden die de spullen nog konden gebruiken. Aan het einde van de week bekeek ik alle spullen nog eens, haalde er wat uit of stopte erbij en dan ging alles naar de container, kringloop of een nieuwe eigenaar.

Doelstelling was te groot
Toch was het plan om 435 spullen weg te doen in februari een iets te groot plan.

We hadden eind januari niet bedacht dat we een week op vakantie waren in de krokusvakantie en de griep die langs kwam in ons huis hielp niet mee om op te ruimen.

Toch heb ik een goed gevoel over de opruimmaand. In februari hebben we uiteindelijk alleen de tuin en schuur opgeruimd en daar vandaan dus 78 spullen weggedaan!

Als ik de schuur binnenloop, word ik heel blij en rijd ik zo mijn fiets naar buiten.

De tuin is opnieuw bestraat met de oude tegels (we hebben ze omgedraaid) en als het regent ontstaan er geen plassen meer. De aarde is omgespit er ligt een laag karton op om onkruid tegen te gaan. Dit voorjaar hoop ik er een mooie kruidentheetuin van te maken.

Geef spullen weg!
Ook heb ik gemerkt dat spullen persoonlijk weggeven veel makkelijker en leuker is dan het naar de kringloopwinkel te brengen. Ik vraag nu meer rond of mensen in mijn omgeving zijn die het kunnen gebruiken en zet het op marktplaats.

BusyBeezzz_Maart_-7
En dan is er natuurlijk nog de voorjaarsschoonmaak die er aankomt…

Ook heeft het opruimen en wegdoen ruimte gegeven in mijn hoofd.

Opruimen houdt nooit op!
We hebben de smaakt te pakken. De 357 spullen die we nu achterlopen gaan zeker nog weg, daar ben ik van overtuigd. We hebben nog het hele huis om op te ruimen. De februari-opruimlijst ligt nog op tafel en die vullen we gewoon verder aan in maart, de keukenopruimmaand. April wordt de babykameropruimmaand en in mei kunnen we dan aan de zolder beginnen.

Georganiseerde chaos: Facebookgroep
Speciaal voor de maand februari begonnen we een Facebookgroep voor mensen die ook wilden opruimen en wel een beetje support konden gebruiken. Vandaag hebben we die groep een nieuwe titel gegeven: Georganiseerde chaos. Omdat opruimen nooit ophoudt! Dus ben je een chaoot die wel een goed duwtje in de rug kan gebruiken? Of juist een opgeruimd type met goede tips? Meld je dan aan voor deze groep!

En, wat ga jij schoonmaken of opruimen in Maart?
En, wat ga jij schoonmaken of opruimen in Maart?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s