Gouden trio: Gember, Citroen en Honing

Citroen, gember en honing zijn een gouden trio! Zeker in de winter als verkoudheden en de griep rondwaren. Een thee van citroen en gember met honing verzacht de keel, verwarmt je binnenste en heeft een helende werking. Aanrader dus!

Waarom werkt dit antigriepdrankje?
Dat is eigenlijk heel simpel. En tegelijkertijd natuurlijk iets om je over te verwonderen. Gember, citroen en honing hebben alledrie bijzondere eigenschappen die al eeuwen bekend staan als heilzaam.

Honing_Gember_Citroen-11Citroen
Een citroen heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen. En wat veroorzaakt een verkoudheid? Juist! Virussen! Citroenen bevatten daarnaast veel vitamine C. Nou is pure citroensap nogal zuur, vandaar dat de combinatie met honing uitkomst biedt.

Gember
Gember is de koning onder de geneeskrachtige planten. Of preciezer: wortelknollen, want je eet niet de plant, maar dat wat in de grond heeft gezeten. Gember helpt heel goed tegen misselijkheid en een opgeblazen gevoel. Nou is niet iedereen fan van gember, want het heeft een typische, bittere smaak. Maar door de combinatie met citroen, honing en warm water is het prima te drinken. En aan heel veel dingen kun je wennen!

Honing
Als BusyBeezzz zijn we uiteraard dol op honing. Zeker als die van de bijen van Liesbeth komt! Honing werkt als een antibioticum. Honing werd vroeger wel op wonden gesmeerd om infecties te voorkomen. Honing smeert de keel en verlicht keelpijn. En het is een natuurlijk zoethoudertje!

Gember-citroen-thee met honing
Een thee van gember en citroen met honing maken is heel eenvoudig.

Dit heb je nodig:

  • Citroenen (biologisch)
  • Gemberwortel
  • Honing
  • Een lege pot
  • Citruspers

Zo maak je het:
Was de citroenen goed en snij ze daarna in kleine stukjes of reepjes en doe – samen met het sap dat vrijkomt – in een pot. Snij daarna een paar centimeter van de gember af en maak er kleine plakjes van. Ook dat gaat in de pot. Doe er vervolgens een paar scheppen honing bij en schud de pot goed. Bewaar het in de koelkast. Als je het een paar uur laat staan voor gebruik, kunnen alle smaken en bestanddelen goed mengen.

Tip: Ik maak dit sowieso altijd als een pot honing bijna leeg is. Daardoor gebruik ik alle honing en is de pot helemaal leeg als de thee op is.

Gebruik een pot honing die bijna leeg is als basis voor de thee.
Gebruik een pot honing die bijna leeg is als basis voor de thee.

Zo drink je het:
Drink het als een thee. Schenk wat van het citroen-honing-gember-mengsel door een theezeef in een glas. Giet er heet water over en klaar is je thee!

Tip: Je kunt aan deze drank ook nog wat kaneel toevoegen voor de variatie!

Drink smakelijk en vooral: goede gezondheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s