Tips voor het gebruik van Baking Soda

baking soda_1Een paar jaar geleden kende ik baking soda eigenlijk niet. Ik wist dat je er brood en muffins mee kon bakken maar ik had het nog nooit gebruikt. Bakken doe ik er nog steeds niet mee maar het is inmiddels niet meer weg te denken in mijn keuken en badkamer. Lees hier waarom!

Baking Soda als schoonmaakmiddel
In de keuken gebruik ik baking soda om het aanrechtblad schoon te maken. Ook de gootsteen glimt weer als ik die met een papje van water en baking soda schoon heb gemaakt. Een zelfde papje gebruik ik voor de voegen tussen de tegels in de badkamer. De wasbak maak ik schoon door het met een beetje citroensap te mengen. Het baking-soda-citroenmengsel is ook handig om je badkuip weer schoon en wit te maken.

baking soda aanrecht keuken schuurmiddel

Samen met Frouckje heb ik een aantal baking-soda-huishoudtips verwerkt in een boekje. Print de afbeelding hieronder uit en vouw er een boekje van. 

Klik op de foto om te vergroten en print het daarna uit.
Klik op de foto om te vergroten en print het daarna uit. (© Tekst: Liesbeth / Vormgeving: Frouckje)
Baking Soda is een echt wondermiddel. Zelfs in een schaaltje of op een bord doet het zijn werk: als geurvreter!
Baking Soda is een echt wondermiddel. Zelfs in een schaaltje of op een bord doet het zijn werk: als geurvreter!

Baking Soda als shampoo
Mijn haar was ik ook met baking soda. Ik maak mijn haar nat, meng een papje van baking soda en water en masseer dit in op mijn hoofd. Goed uitspoelen en naspoelen met een beetje azijn. Dan is mijn haar schoon en zacht. Inmiddels heb ik al een jaar geen shampoo of conditioner gebruikt.

Baking Soda als Handenbadje
Voor de kinderen maak ik regelmatig een handen- of voetenbadje. Daar doe ik een schepje baking soda in. Het maakt de nagels witter. Of ze echt wittere nagels hebben kan ik niet beoordelen. Misschien hadden ze altijd al witte nagels. Maar vooral mijn dochter vindt het handenbadje met wat gedroogde rozenblaadjes erin fantastisch. In het voorjaar ga ik weer veel in de tuin en de bijen werken. Dan kan ik goed testen of het witte nagels geeft.  

Baking Soda als medicijn
Als mijn man last heeft van maagzuur neemt hij een theelepel baking soda en lost dit op in een glas water. De maagzuurklachten zijn dan snel verdwenen.

Waar koop je baking soda?
Baking soda is biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor het milieu of je gezondheid. Een prima middel om te gebruiken in je huishouden en voor persoonlijke verzorging. Het is bijna overal verkrijgbaar maar bij de toko is het meestal het goedkoopst en zit het in een verpakking van karton. Ik zelf heb een grote hoeveelheid (25kg) via internet besteld omdat de toko een stuk fietsen is en ik bijna niet in die buurt kom.

Heb je nog meer baking-soda-huishoudtips? Dan horen we dat graag. Laat een reactie achter onder deze blog of op onze facebookpagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s