Shafiq zag ze vliegen tijdens de nationale vogeltelling!

Vorige week schreef Shafiq enthousiast dat hij ook in 2016 weer mee ging doen aan de Nationale Vogeltelling. Dit weekend zat hij traditiegetrouw klaar met zijn broertje en vrienden. Hoeveel vogels zagen zij? En welke? 

[English below…]

Khaled, die niet zo heel goed in stilziiten is, ontdekte in de Berk voor het huis kauwen.
Khaled, die niet zo heel goed in stilziiten is, ontdekte op weg naar boven in de Berk voor het huis kauwen.

Vogeltelling resultaten 2016
Wij vond het wel een leuk idee om een ochtend- en middagtelling te doen. Toch waren er ’s ochtends niet zoveel vogels in ons achtertuin. Misschien kwam het wel door mijn broertje Khaled, die telkens al springend door de woonkamer liep. Stilzitten is niet makkelijk voor hem. Khaled stelde voor dat wij een vogelverschrikker nemen, maar volgens mij is dat niet nodig, want dit is hij gewoon zelf. Khaled werd dus naar boven gestuurd om met de lego te spelen. Heel oplettend van Khaled; hij merkte heel veel vogeltjes in de Berk bij ons voorraam op. Dat is onverwachte verrassing! Wat hebben wij geluk dat wij een mooie oude berk in ons voortuin hebben staan. De vogels vinden dat dus een heerlijke uitrustplaats.

Na een half uur tellen is dit de resultaat:

vogeltelling resultaten 2016-1
Deze vogels telde Shafiq in de ochtend.

In de middag kwamen mijn vrienden Josh, Ariëlle en Rumi ook meetellen.  Dit wordt nu een beetje van een traditie.

2016-01-18 Vogeltelling2

Vogels tellen is heel leuk, als ze er maar zijn…… Hoe kunnen wij ze lokken? Daar weten wij wel een oplossing bij. Die hebben wij weer geleerd van onze buren: Je gooi gewoon hompen brood op je schuur en ziezo binnen enkele minuten heb jij kauwen, kraaien, spreeuwen, duiven en zwermen meeuwen die daarop af komt. Dit lijk wel of je bij de zee bent met al de gekrijs van de meeuwen. Dan moet je wel snel tellen. De meeuwen blijven niet altijd zitten. Wij hebben dan ook maar één zilvermeeuw kunnen tellen (vogels moet zitten volgens de regels van de vogeltelling).

2016-01-019

Als wij de tweede vogeltelling vergelijken ziet het er heel anders uit. In de middag waagden maar één musje en merel zich in onze tuin tussen alle grote, krijsende vogels!

vogeltelling resultaten 2016-2
In de middag zag het plaatje er heel anders uit.

En welke vogels heb jij geteld?

Last Saturday Shafiq counted birds in his garden twice. You can see the results above. His smaller brother Khaled is not so good in sitting still, so he was sent upstairs because he scared the birds away. There were not that many birds, but how attentive: on  his way up Khaled discovered birds in the birch in front of the house. How lucky!

2016-01-18 Vogeltelling

In the afternoon Shafiq’s best friends traditionally gathered to count birds. The copied their neighbour by thrwoing bread on the roofs of the shed. Lots of screaming big birds came. Therefore the count in the afternoon was very different!

DSC03667

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s