2015: Het jaar dat BusyBeezzz ontstond

Het jaar 2015 zal voor ons de boeken ingaan als het jaar dat BusyBeezzz ontstond. Daar zat niet een een goed doordacht plan achter of een PR-stratiegie; het gebeurde gewoon. We ontvingen het, pakten het uit en waren soms overweldigd. Door de bomen zagen we af en toe het bos niet meer, maar wel de vosjes, vogels en hazelnoten. En zo groeide een mooie samenwerking uit tot een vruchtbare onderneming. Daar zijn we dankbaar voor.

Hoe het begon…
Ja, hoe begon het eigenlijk? Ik verhuisde van Utrecht naar Den Haag, zonder dat ons huis was verkocht. Dus ik moest nog wel eens in Kanaleneiland zijn en dan sprak ik af met Liesbeth en Elmarie. Drie verwante zielen, niet al te geordend en wat gebeurde er? Ideeën werden uitgevoerd, er kwam meer uit onze handen dan ooit tevoren. Samen bleken we een sterk team te zijn en hadden we opeens spullen om te verkopen. Dat deden we op de Kerstmarkt in Oog in Al van 2014 en ja, dan heb je een naam nodig en een plek op internet waar je te vinden bent. O ja, en natuurlijk visitekaartjes. En zo ontstond BusyBeezzz, een naam die geïnspireerd is op het imkeren van Liesbeth, op die bezige bijtjes die samenwerken om iets moois, iets lekkers te maken. Georganiseerde chaos! We maakten vlug een logo en claimden een plekje op Facebook.

logo_2015

Liebster-award en een eigen website
En toen kregen we een Liebster Award van Juud! Een aanmoedgingsprijsje voor kleinere websites. Maar we hadden helemaal geen site!!! Dus dat riep om actie en zo ontstond dit plekje op het wereldwijde web. Juud is sowieso een trouwe fan van BusyBeezzz. Zelf stopte ze dit jaar met haar creatieve ambities om zich in te zetten voor Stichting Bootvluchteling, een organisatie die zich inzet voor eerste hulp aan vluchtelingen die in de gammele bootjes de Middellandse Zee oversteken en aankomen op de Europese stranden. Een organisatie die wij van harte aanbevelen. In december leverden wij Bulgaarse koekjes, die Sevinch heeft gebakken, aan de goodiebag voor de vrijwilligers.

Dag van de Aarde in Den Haag
In April ging BusyBeezzz op reis. Dat wil zeggen, Liesbeth en Elmarie moesten op pad naar Den Haag, waar ik ze blij ontving in de Christus Triumfatorkerk waar een evenement was georganiseerd voor de Dag van de Aarde. Ik deed daar als vrijwilliger aan mee door o.a. de pr te verzorgen. Liesbeth gaf er een workshop zaadbommen maken en samen met haar zus informeerde ze mensen over bijen en verkocht honing. Elmarie kwam met een paar leuke dames van het naaiatelier en had een kraam met de zelfgemaakte spulletjes.

JPEG2Huis van Belle
In 2015 schreef Liesbeth iedere maand een blog voor Huis van Belle over het zelf maken van verzorgingsproducten. Samen gingen we in Mei naar de moeder-dochterdag waar ze een super leuke en vooral ook geurige workshop bodyscrubs maken gaf. De hele verdieping rook naar de essentiële olieën die de moeders en dochters gebruikten. Ik maakte die dag foto’s en ook op de Huis van Belle-dag in oktober waren we beiden als bloggers present. Ditmaal gaf Liesbeth een workshop bruisende badbommetjes, met ongeveer hetzelfde geureffect. Ze had die workshops een week ervoor ook uitgeprobeerd bij een Kanaleneilandse meidenclub. De workshops zijn bijzonder leuk, dus als je nog eens iets origineels zoekt voor een vrouwendagje, vrijgezellenfeestje of verjaardagspartijtje…

Workshops bodyscrubs maken tijdens de moederdochterdag van Huis van Belle.
Workshops bodyscrubs maken tijdens de moederdochterdag van Huis van Belle.

Imkerdag en Bijenweetjes
Liesbeth rondde haar imkeropleiding af en begon samen met haar Kees te imkeren onder de naam Stadsbij, o.a. in het nieuwe park op de A2. Op de landelijke imkerdag kwamen Elmarie en ik graag een dagje langs, en ook onze families kwamen buurten. Er werd vers gemaakte limonade geserveerd, honing en andere lekkernijen verkocht, ik maakte foto’s en de onbeschilderde bijenkasten werden voorzien van vrolijke kleurtjes. Een warme, gezellige dag!

Caroline, de zus van Liesbeth verkoopt honing aan een bezoeker.
Caroline, de zus van Liesbeth verkoopt honing aan de moeder van Frouckje.

En voor het eerst maakten we een echt BusyBeezzz-miniboekje! Vol met Bijenweetjes, aangeleverd door Liesbeth en getekend en vormgegeven door mij. Best een beetje trots op!

Bijenweetjes

En daar houdt het niet op, want in het najaar ging ik samen met ons 10-jarige nichtje op bezoek bij Liesbeth die haar van alles en nog wat vertelde over het bijenvolk. Mijn nichtje moest namelijk in November een spreekbeurt houden. En dat lukte. Ze had een 9,5! Daar zijn wij allemaal een beetje trots op. Goed gedaan meissies!

BusyBeezzz Kidzzz
Shafiq, oudste zoon van Elmarie had zomervakantie en begon met zaadbommen maken en deelde zijn vakantieverhalen via BusyBeezzz. Een schot in de roos. Zijn leuke, leerzame blogjes zijn super populair en Shafiq vindt het heerlijk om voor BusyBeezzz te schrijven en hij maakt zelfs mooie spulletjes. Wij zijn heel blij met Shafiq! BusyBeezzz_zaadbommenBusyBeezzz blog
En toen was het hek van de dam. Geïnspireerd door het enthousiasme van Shafiq en een prachtige, zomerse dag in de volkstuin van Elmarie, besloot ik wat meer blogjes te schrijven. Opeens werd één van onze doelstellingen duidelijk: wij promoten graag een duurzaam en creatief leven en een weblog is daar ideaal geschikt voor. Toen vervolgens mijn vroegere vriendin Gertine van zich liet horen en mee wilde bloggen, was het helemaal duidelijk. In het vervolg concentreren we ons niet alleen op het maken en verkopen van spullen, maar ook op inspireren en informeren. De eerste post van Gertine over de hooikist trok een heleboel bezoekers. Helaas kreeg ze daarna een grote klus binnen, waardoor ze even wat minder tijd had om te schrijven. Maar achter de schermen moedigt ze ons aan en denkt ze op een super constructieve manier mee! En wie weet wat de toekomst te bieden heeft?!

Hooikist 3

BusyBeezzz naaiatelier
En dan is daar dat andere mooie kindje van BusyBeezzz; het naaiatelier dat om Elmarie heen ontstond. Doordat zij een atelier heeft bij Huis van Vrede kwam zij in contact met asielzoekers die niet veel om handen hebben, in een periode van afwachten zijn. Met een moeilijke geschiedenis achter je en een onzekere toekomst voor je, kan iets om handen hebben heel goed zijn. En zo ontstond het open naaiatelier op de dinsdagen waar mensen kunnen leren naaien of – als ze dat al kunnen – aan eigen projecten kunnen werken.

BusyBeezzz naaiatelier
De machine loopt vast, Elmarie lost het op.

Voor Elmarie was het succes van het naaiatelier best overweldigend. Het kostte haar moeite om alle ballen in de lucht te houden en daarom besloot ik in het najaar voortaan vaker op dinsdagen in het naaiatelier aanwezig te zijn. Ook Liesbeth heeft daar het komende jaar meer tijd voor. Zo hopen wij dit mooie project te kunnen continueren. Nu al weten we dat het in 2016 niet stil zal zijn rond het naaiatelier en wederom door samen te werken hopen wij er iets moois van te maken.

Kerstmarkt 2015
We sloten het jaar weer af op de Kerstmarkt in Oog in Al met een duidelijker assortiment, een stevig label, nieuwe visitekaartjes, een ietwat aangepast logo en een betere presentatie. O ja, hou die klant op de foto in de gaten, want zij zal in 2016 nog wel vaker langskomen… 😉

Ook Mirja, trouwe fan en van het naaiatelier kwam met haar dochters langs.
Ook Mirjam, trouwe fan en van het naaiatelier kwam met haar dochters langs.

2015: Dank God voor een prachtig jaar!
2015 was een geweldig mooi jaar, waarin een heleboel dingen gebeurden die wij nooit hadden voorzien, maar waar we echt dankbaar voor zijn. Ik ben super blij dat ik met drie echte vriendinnen mag samenwerken en ik geniet iedere keer weer van de gesprekjes met Shafiq en het samen lachen! Ook heb ik genoten van de nieuwe mensen die ik leerde kennen in het naaiatelier. Ik ben onder de indruk van hun verhalen, hun veerkracht en talenten. Dus ook Naby, Assad, Parvanah, Jaleh, Maryam, Zakaria, Sevinch, Abbas, Soraya en al die mensen die ik nu vergeet (omdat ik de Arabische namen nog niet altijd goed kan onthouden, leerpuntje…) heel erg bedankt. Hetzelfde geldt voor de mensen van Huis van Vrede! En natuurlijk de trouwe BusyBeezzz-fans, super bedankt voor jullie support. Hopelijk tot snel!

2015
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s