Een echt BusyBeezzz-weekend – met verslag van de Kerstmarkt

Het bruiste aan alle kanten bij BusyBeezzz afgelopen weekend. Op vrijdag hadden we een serieus team-uitje en op zaterdag volgde de kerstmarkt in Oog in Al. In de dagen ervoor waren we druk met alle voorbereidingen voor de markt en dat wierp zijn vruchten af gelukkig! 

Thee- en koffieleuten bij de Bakkerswinkel
Vrijdagochtend stapte ik in Den Haag op de trein met een onhandig, lange rol vol BusyBeezzz-stickers in mijn ene hand en een tas met stevige schoenen in mijn andere. Op mijn rug droeg ik mijn cameratas met daarin – naast mijn camera – nog eens 200 gloednieuwe visitekaartjes en ander promotiemateriaal: helemaal klaar voor een weekendje Utrecht. Omdat Gertine in Apeldoorn woont en Liesbeth en Elmarie nog nooit had ontmoet, zou het ook de eerste keer zijn dat deze drie vriendinnen van mij elkaar zouden leren kennen. Ik maakte mij er geen enkele zorgen over of dat wel zou klikken en dat bleek geheel terecht. We brachten gezellige tijd door in de kelder van de Bakkerswinkel, een knusse lunchroom met heerlijke koffie, thee en deegwaren en geen zicht op het grijze weer buiten. Natuurlijk keken we terug naar alle groei van het afgelopen jaar en bespraken we hoe we verder willen en waar eventuele knelpunten zijn. Het is gaaf om zo als vriendinnen bezig te mogen zijn aan zoiets moois als BusyBeezzz; ieder met een eigen rol, zonder druk of dwang en met zoveel ruimte voor groei. Iets waar we dankbaar voor zijn!

En ondanks de meegebrachte camera’s en alle aanwezige mobieltjes, dacht niemand eraan om een foto te nemen. Eigenlijk best een verademing in dit digitale tijdperk. Maar stel u voor: vier vrolijke dames die 3x tegen de serveerster zeggen: ‘o wacht, we hebben nog niet gekozen’, een lief tweejarig mannetje met lachende ogen erbij en op tafel zelfgemaakte boekjes over baking soda en natuurlijk een schaar. Want wie gaat er nu op pad zonder een schaar?

BusyBeezzz_kerstmarkt2015_22
Speciaal voor de kerstmarkt hebben we een boekje gemaakt met gebruiksaanwijzingen voor Baking Soda in het huishouden. Daar komen we uiteraard online nog eens op terug!

Logeren bij Liesbeth
Voor de gezelligheid en de handigheid bleef ik logeren bij Liesbeth. Toen ik binnenkwam, rook het huis al heerlijk naar het stoofvlees dat door haar man was bereid en in de oven stond. Haar twee kinderen liepen vrolijk rond in respectievelijk een prinsessenjurk en een tijgerpak en ook poes Mies was natuurlijk van de partij. Meteen bij binnenkomst viel mij de papieren kerstboom op het raam op; hoe bijzonder origineel en feestelijk. Dit keer niet verzonnen en uitgevoerd door Liesbeth, maar door haar creatieve moeder die samen met haar kleindochter dit kunstwerk had gemaakt. Een DIY daarover volgt woensdag!

Een detail van de vrolijke kerstversiering op het raam van Liesbeth. Een volledige omschrijving volgt woensdag!
Een detail van de vrolijke kerstversiering op het raam van Liesbeth. Een volledige omschrijving volgt woensdag!

Goodies voor Stichting Bootvluchteling
Voordat ik Liesbeth kon gaan helpen met het vullen van potten Baking Soda en het etiketteren van de producten, moest ik eerst nog wat andere regelen. Juud, die momenteel werkt voor de Stichting Bootvluchteling had ons namelijk gevraagd of wij 30 goodies wilden leveren voor hun vrijwilligers. Dat vonden wij een sympathiek idee, zeker omdat wij in zekere zin aan het begin en het einde van dezelfde keten staan: hun vrijwilligers vangen mensen op die in de gammele boten via de Middellandse zee de Europese kust bereiken en helpen ze een stukje op weg. Wij bieden mensen die in Nederland asiel aan hebben gevraagd een plek om even wat om handen te hebben in de lange tijd van onzeker wachten; even gewoon mens kunnen zijn, nieuwe vaardigheden leren en dingen maken waar je trots op mag zijn. Het is verschrikkelijk dat zoveel mensen in de wereld op de vlucht zijn. Het maakt ons weleens een beetje moedeloos en daarom zijn wij zo blij te weten dat er mensen zijn die vrijwillig klaar staan aan de kust om zwaar vermoeide mensen letterlijk op te warmen, medische hulp te geven en ze te bemoedigen. Gelukkig had Sevinch een heleboel koekjes gebakken en die gaven we mee aan Juud!

Kerstmarkt in Oog in Al
En zaterdag was het tijd voor de kerstmarkt in Oog in Al waar we twee kramen hadden gehuurd. En geloof het of niet, maar daar gingen wij op zeer ecologisch verantwoorde wijze naar toe: met twee bakfietsen en een gewone fiets afgeladen vol. Het zag er niet uit, maar hé, zo doen wij BusyBeezzz dat!

In alle opzichten goed ingepakt op weg naar de kerstmarkt in Oog in Al.
In alle opzichten goed ingepakt op weg naar de kerstmarkt in Oog in Al.

De kerstmarkt was net als vorig jaar reuze gezellig. We stonden naast Tante Truitje, een vriendin uit Kanaleneiland die prachtige babyvestjes, -mutsjes en -slofjes breit.

Tante Truitje breit prachtige babykleertjes van topkwaliteit. We like!!!
Tante Truitje breit prachtige babykleertjes van topkwaliteit. We like!!!

Het weer betrok wel op de middag, maar desondanks werd de markt goed bezocht, bleef de sfeer uitstekend en verkochten we goed. Dus fietsten we om 18 uur in het donker tevreden naar huis. En natuurlijk denken we er nu alweer over na hoe we onze spulletjes en de presentatie ervan nog meer kunnen verbeteren.

En hier volgt dan eindelijk het fotoverslag! Veel plezier!

Elmarie stond in de kraam van het BusyBeezzz Naaiatelier.
Elmarie stond in de kraam van het BusyBeezzz Naaiatelier.
Ze verkocht o.a. zakjes om je groente en fruit in af te wegen (naar een idee van Juud), etuitjes en de Blocks of Choc.
Ze verkocht o.a. zakjes om je groente en fruit in af te wegen (naar een idee van Juud), etuitjes en de Blocks of Choc.
Jale, die ook vaak op dinsdag naar het naaiatelier komt, hielp Elmarie mee met de verkoop.
Jale, die ook vaak op dinsdag naar het naaiatelier komt, hielp Elmarie mee met de verkoop.
In de kraam ernaast verkochten Liesbeth en ik nog meer BusyBeezzz spulletjes.
In de kraam ernaast verkochten Liesbeth en ik nog meer BusyBeezzz spulletjes.
Voor het eerst had ik lichtjes gegoten van soy-wax. Dat was succesvol, dus daar gaan we zeker mee door.
Voor het eerst had ik lichtjes gegoten van soy-wax. Dat was succesvol, dus daar gaan we zeker mee door.
De echte Utrechtse honing scoorde prima en ook de andere honing- en bijenwasprodukten konden op belangstelling rekenen.
De echte Utrechtse honing scoorde prima en ook de andere honing- en bijenwasproducten konden op belangstelling rekenen.
Super leuk, die klanten!
Super leuk, die klanten!
Ook Mirja, trouwe fan en van het naaiatelier kwam met haar dochters langs.
Ook Mirjam, trouwe fan van het naaiatelier kwam met haar dochters langs.
Haar prachtige, oudste dochter heeft een echte BusyBeezzz-tas. Curtom-made en volstrekt uniek. Ze wilde de tas best even showen!
Haar prachtige, oudste dochter heeft een echte BusyBeezzz-tas. Curtom-made en volstrekt uniek. Ze wilde de tas best even showen!

Natuurlijk zijn de getoonde artikelen te koop in ons winkeltje in Huis van Vrede. Je kunt het ook online bestellen door ons een berichtje te sturen via het formulier onderaan dit bericht. En zoals je ziet, kunnen we tassen ook helemaal naar eigen smaak en volledig op maat voor je maken!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s