Van toetje tot theelicht

De leukste knutsels zijn misschien wel die waarbij ‘afval’ grondstof wordt voor iets moois. Bijvoorbeeld glazen potjes waar toetjes in zaten omtoveren tot een theelicht. Een idee waar Elmarie in 2013 mee kwam en nog steeds heel leuk is om uit te voeren.*

Winterse knutsels met licht
Eind 2013 wilde ik met de meidenclub waar ik ‘juf’ was iets doen met licht, bijvoorbeeld glazen waxinehouders versieren met glasverf of -stiften. Het was alleen nog maar een kwestie van de juiste materialen en techniek erbij vinden. Dus speurde ik de meukshops in Kanaleneiland af. Glazen potjes zonder kleur, zonder motiefjes… gewoon glazen potjes. Hoe moeilijk kan het wezen? Vlak voor Kerst? Best lastig!

2013-12-18-16.02.24

Toetjes eten
Toen kwam ik bij Elmarie. Zij had hetzelfde idee gehad én uitgevoerd op een winters vrijgezellenfeest. Zij had dé oplossing: Toetjes eten! In de wijde Kanaleneilandse omtrek is er een Marokkaanse bakker die toetjes verkoopt in glazen potje met een randje. En dat randje is super geschikt om een ijzerdraadje omheen te wikkelen. Neem wat strijkkraaltjes, doe ze om een nieuw ijzerdraadje, draai die om het eerste draadje en voilà… het glazen potje heeft een kleurig handvat. Briljant! Precies wat ik nodig had. Lang leve Elmarie!

Wat heb je nodig?
– glazen potje, liefst met een randje
– glasverf of -stiften
– ijzerdraad (optie)
– strijkralen (optie)
– plaksteentjes, stickers (optie)
Zo maak je het:
– Versier de glaasjes door erop te tekenen of schilderen. Uiteraard kun je er ook dingen op plakken.
– Wikkel ijzerdraad onder het uitstekende randje.
– Rijg strijkkralen aan een ander stukje ijzerdraad en maak die vast aan het ijzerdraad, die om het potje heen zit.

2013-12-18-15.04.38

Zo geschiedde het dat mijn man en ik in een paar dagen tijd 10 glazen potjes met yoghurt leeg aten zodat de meiden de glazen potjes met speciale stiften, wat plaksteentjes en strijkralen konden omtoveren tot gezellige theelichtjes.

20131218-MMC-theelichtjes

*Deze blog is eerder verschenen op mijn website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s