Maak van een kindertekening een envelop (met enveloppenmal)

‘Mama, mag ik kleuren?’ vraagt mijn dochter. Het is 7:20 uur in de ochtend en we zitten te ontbijten. ‘Natuurlijk mag dat, als je maar wel je boterham opeet’ zeg ik. En in het half uurtje dat ze heeft, eet ze haar boterham, drinkt ze een beker melk leeg en maakt ze drie tekeningen.

Als ik haar ‘s middag op haal van school zitten er twee tekeningen in haar rugzak. Zodra we thuiskomen wil ze graag verven en de ene na de andere waterverftekening belandt op de verwarming om ‘uit te drogen’.

Ik tel even snel en de tekeningenteller staat vandaag alweer op twaalf!

Bij het avondeten komt vast het prinsessenkleurboek tevoorschijn en geeft zij één of twee prinsessen een fleurige jurk.

Wat doe je met al die kleuterkunstwerkjes?

Als de tekeningen gedroogd zijn zoeken we ze samen uit en sturen we grootouders, ooms en tantes haar waterverftekeningen toe. Sommige tekeningen hangen we een tijdje op, maar de meeste gooi ik ‘s avonds in de papierbak. Het doet altijd een beetje pijn om al dat papier weg te gooien. Maar ik kan onmogelijk alle tekeningen rondsturen of ophangen.

maak een envelop van een kindertekeningSinds kort krijgen de tekeningen, gelukkig, een nieuwe bestemming. Ze worden envelop!  

Ik bedacht het toen de enveloppen op waren maar ik wel een stapel tekeningen had klaarliggen voor de papierbak. Een kleutertekening op een a4-papier is heel geschikt om een envelop van te maken.

Zo maak je een envelop van een kindertekening:
Print de enveloppenmal uit en trek die over op de tekening, knip de envelop uit, vouw het in model, een beetje lijm op randjes en klaar is je zelfgemaakte unieke envelop. Veel leuker dan die saaie witte! 

Wil je ook je eigen unieke enveloppen maken? Print dan deze enveloppenmal uit op stevig papier. Knip de de mal uit en je kan aan de slag. Je kunt de mal trouwens ook meteen op de tekening printen. Zorg dan dat de mal op de achterkant van de tekening zit. 

enveloppenmal
Om uit te printen, klik eerst op de afbeelding. Met de rechtermuisknop kun je vervolgens printen selecteren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s