DIY bodyscrub met koffiedik

Afgelopen voorjaar gaf ik op de moederdochterdag van Huis van Belle een workshop bodyscrub maken. Moeders en dochters gingen aan de slag met zout, suiker en olieën om een scrub te maken. Ze konden daar etherische olieën, haver, koffie en lavendelbloemetjes aan toevoegen om zo een persoonlijke bodyscrub te creëren. Tot mijn verbazing was het pak koffie aan het einde van de workshops bijna leeg.

Workshops bodyscrubs maken tijdens de moederdochterdag van Huis van Belle.
Liesbeth legt aan de moeders en dochters uit hoe ze samen een bodyscrub kunnen maken.

Bodyscrub met koffie
Ik gebruik graag een scrub, maar een bodyscrub met koffie erin trekt mij niet zo. De moeders en dochters dus blijkbaar wel. Koffie helpt tegen cellulitis, misschien maakt dat het een gewild scrubingrediënt?! Of waren er gewoon veel koffiefans bij de workshop?! In ieder geval had het mijn aandacht en ik wilde ook een scrub proberen met koffie. Maar laat ik nou een koffiezetapparaat hebben die de koffiebonen maalt. We hebben dus alleen maar hele koffiebonen in huis en niet meer een pak gemalen koffie. In een boek over body scrubs las ik dat je ook heel goed een scrub kan maken van koffiedik. Eerst dacht ik dat ik het verkeerd begreep – het boek is in het Engels – want koffiedik lijkt me nog onaantrekkelijker dan vers gemalen koffie. Maar ook internet liet mij weten dat je met koffiedik heel goed je huid kan scrubben. Mijn intresse werd steeds groter want koffiedik is een afvalproduct dat bij ons op de composthoop verdwijnt.

Fantastisch om een scrub te maken van iets dat ik als afval beschouw!

Wat goed is voor je tuin is blijkbaar ook goed voor je huid en ik zie al een gezichtsmasker voor me met echte Utrechtse klei erin. Maar goed, eerst de scrub van koffiedik. Ik haal de koffiefilter uit het koffiezetapparaat en besluit de koffiedik te mengen met bruine suiker want die kleur vind ik mooi bij de koffiedik passen. Verder zie ik een volle fles olijfolie staan dus dat doe ik er ook door. Ik twijfel of ik een stoel ga pakken om bij de etherische oliën te kunnen, maar besluit het niet te doen. Het is vooral de koffie die ik wil testen en juist de geur lijkt me niet heel aangenaam. Ik meng alles goed en stap onder de douche om de scrub uit te proberen. Wat een fijne scrub! De koffie en de suiker vormen samen een milde scrub waar een heerlijke koffiegeur bij vrijkomt. De scrub is minder compact dan als je alleen suiker of zout gebruikt en masseert fijn uit over de huid. Ik spoel de scrub af en merk bij het afdrogen dat mijn huid heel zacht en glad aanvoelt. Ook de volgende ochtend merk ik nog het effect van de scrub. Ik kan het je aanbevelen!

Dus hierbij het recept voor een koffiedikbodyscrub.!

ingrediënten bodyscrub koffiedikIngrediënten voor bodyscrub met koffiedik:
– 40 gram (droge) koffiedik
– 40 gram suiker (bruin)
– 100 gram olijfolie
– 1 schone pot

Zo maak je het:
– Mix alle ingrediënten door elkaar en doe het in een schone pot.
– Masseer de scrub in op een vochtige huid en spoel na met water.

Als je de bodyscrub wilt bewaren is het belangrijk om de scrub met een lepel of spatel uit de pot te halen. Zorg er ook voor dat er geen water bij de scrub komt. In een gesloten pot is de scrub een paar weken houdbaar in de koelkast.

bodyscrub_met_koffiedik

Wist je dat Liesbeth maandelijks blogt over verzorgingsproducten bij Huis van Belle?! 

hvb_workshop_bodyscrub

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s