Simpel en gratis vermaak: vliegtuigjes vouwen

vliegtuigje vouwen‘Weet je, ik kan een vliegtuig vouwen!’ Mijn achternichtje kijkt me met haar mooie, grote ogen onderzoekend aan of ik haar wel geloof. ‘Dat is leuk!’, zeg ik. ‘Zal ik papier pakken, dan kun je het misschien ook aan de andere kinderen leren?’ Mijn neefje (4 jaar) lijkt in ieder geval al enthousiast en al snel zijn er meerdere papieren vliegtuigjes in omloop.

En nu? Een kamer vol visite lijkt niet de beste plek om met vliegtuigjes te gooien. Wat een geluk dat juist die ochtend mijn broers het nieuwe terras hebben gelegd in onze voortuin. Een prima gelegenheid dus om die eens echt in te wijden.

IMG_3292

En ja hoor, al snel rent de prinses (5 jaar) haar groene jurk samen met haar broertje en vier achterneefjes door de tuin. Ze hebben de grootste rol en ze blijven niet alleen op het terras…

Ik doe dienst als reparateur en vouw en hervouw heel wat vliegende voorwerpen.

papieren_vliegtuigjes_vouwen_2Die middag verwonder ik mij erover hoe weinig kinderen eigenlijk nodig hebben om heerlijk te kunnen spelen. Ik word er blij van en wil eigenlijk wel eens wat meer weten over vliegtuigjes vouwen. Wat blijkt? Er bestaan hele websites over dit onderwerp, er zijn wedstrijden van, je kunt instructiefilmpjes vinden en ook op Pinterest zie je ze vliegen!

Dankzij de briljante ingeving van een prachtig meisje, hadden de jongens en zij een super middag. Kortom, mocht je last hebben van een inkakmoment tijdens de herfstvakantie (of wanneer dan ook), ga vliegtuigjes vouwen! Succes gegarandeerd! Want vandaag was dit leuke meisje weer bij ons te gast en het eerste waar ze over begon was die mooie middag in september.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s