Maak kennis met Liesbeth

Tussen de bijen komt Liesbeth tot rust. Ze geniet van de bedrijvige volken waar ze voor zorgt en vertelt graag over haar werk als imker. Ideeën en dromen heeft ze in overvloed. Zo maakt ze het liefst haar eigen verzorgings- en schoonmaakmiddelen. Creativiteit en duurzaamheid zijn twee woorden die goed bij haar passen. En gelukkig deelt ze die kennis en zelfmaakideeën vanaf vandaag ook via blogs op BusyBeezzz.

Genetisch bepaalde creativiteit
Liesbeth komt uit een echt meidengezin. Ze heeft drie zussen en ze zijn allemaal creatief: Haken, breien, uilenslingers maken… Of lekker koken en bakken… Ze kunnen én doen het allemaal. Ze hebben het niet van een vreemde. De moeder van Liesbeth is een gezellige vrouw die voor haar dochters en kleinkinderen de leukste dingen maakt. Toen Liesbeth in verwachting was van haar dochter Saar, leidde dat tot een enorme creatieve impuls in de familie. De website Saar & Trui was er het gevolg van.

Mijn moeder is een heel open en zorgzaam persoon. Zij heeft mij geleerd te praten over gedachten en emoties, zowel positieve als negatieve emoties. Je hebt ze en ze mogen er zijn. Ik ben super blij met haar!

Je hoeft dus niet raar op te kijken als je in de woonkamer van Liesbeth opeens een roze kasteel ziet staan waarin je door dochterlief wordt uitgenodigd voor een kopje denkbeeldige thee. Zelfs de vader van Liesbeth is besmet geraakt met het handvaardigheidsvirus. Naast kastelen bouwt hij ook vogelhuisjes. Geen wonder dus dat Liesbeth altijd vol zit met zelfmaakideeën en het liefst zoveel mogelijk zelf uitvindt.

Imker
Gelukkig krijgt Liesbeth alle steun van haar man Kees in het verwezenlijken van haar dromen. Zo wilde zij heel graag de imkersopleiding volgen:

Bijenvolken fascineren me al mijn hele leven. Ik vind het zo mooi om te zien hoe duizenden bijen samenwerken en zo prachtige raat bouwen en nectar verzamelen.

Niet alleen moedigde Kees haar aan, een jaar later ging hij zelf ook de opleiding doen. Daardoor hebben ze sinds een jaar nu een paar eigen volken waar ze voor zorgen. Ze bloggen er ook over op hun site Stadsbij.

Het werken met bijen is erg belangrijk voor Liesbeth: ‘Als je met de bijen werkt moet je rustig worden en ook rustig bewegen, ik moet echt onthaasten om ze te kunnen bekijken. Daarnaast is het ook spannend, je weet nooit zeker wat je zal aan treffen als je een bijenkast openmaakt.’

Liesbeth_bijenstal

De liefde van Liesbeth voor bijen is zo aanstekelijk dat ze haar vrienden en familie er helemaal in meeneemt. Shafiq bijvoorbeeld gaat nu en dan graag mee om voor de bijen te zorgen. En zonder de bijen hadden wij nooit voor de naam BusyBeezzz gekozen. Liesbeth vertelt graag over de bijenvolken en verkoopt honing aan liefhebbers.

Zelf verzorgingsproducten maken
Naast zelf doen is duurzaamheid een belangrijk thema voor Liesbeth. Volgens haar gaan creativiteit en duurzaamheid heel goed samen. Ze deed al veel onderzoek naar hoe verzorgingsproducten in elkaar zitten en ontdekte dat eigenlijk alles prima zelf te maken is met natuurlijke ingrediënten. Zo maakte ze al zelf zeep, shampoo, lippenbalsem en handencrème.

Ik vind het leuk om dingen zelf te maken. Elke dag geniet ik bij het ontbijt omdat er een potje eigen honing en een potje zelfgemaakte jam op tafel staat. Zo is dat ook bij verzorgingsproducten. Super trots sta ik mijn haar te wassen met mijn eigen shampoozeep. Beter voor de aarde omdat het verpakkingsmateriaal scheelt en er zitten geen microplastics in die in het oppervlaktewater terecht komen.

Al die kennis houdt ze gelukkig niet voor zichzelf. Ze schrijft er over op Huis van Belle, een leuke website voor (christelijke) tienermeiden. Ook geeft ze regelmatig workshops. Bijvoorbeeld in het maken van bodyscrub of bathbombs.  En natuurlijk gaat ze ook hier haar kennis delen.

Liesbeth geeft een workshop badbommen maken op de Belledag.

Wij zijn super blij met deze veelzijdige vrouw die ons zo enthousiast maakt voor bijen en ons iedere keer weer verrast met de dingen die ze maakt.

Mocht je nou zin hebben gekregen in een workshop, vul dan het formulier hieronder in voor de mogelijkheden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s