BusyBeezzz kidzzz: Meet Shafiq!

ShafiqVandaag laten we je kennismaken met onze jongste BusyBee en daarmee het boegbeeld voor BusyBeezzz Kidzzz. Hij is creatief, nieuwsgierig, houdt van de natuur en heeft goede ideeën die je o.a. op deze site terug kunt vinden. Kortom, wij zijn heel blij met deze getalenteerde tiener: Shafiq!

Wereldkind
Shafiq (2002) is een echt wereldkind. Zijn vader Henk is Nederlands, zijn moeder Elmarie komt uit Zuid-Afrika. Zelf werd hij geboren in Londen. Shafiq heeft nog een jonger broertje; Khaled. Toen Shafiq zes was, verhuisde het hele gezin vanuit Engeland naar Utrecht Kanaleneiland. Dat was best moeilijk voor Shafiq. Hij is namelijk van jongs af aan een echt mensen-mens; zijn vrienden en familie uit Londen achterlaten was daarom niet makkelijk voor hem. Hij moest ook wennen aan de taal, want al lijkt Zuid-Afrikaans op Nederlands, het is toch net ietsje anders. Tegelijkertijd hielp zijn sociale talent hem ook om nieuwe vrienden te maken. Inmiddels is hij gewend om in Kanaleneiland te wonen waar hij fijne vrienden heeft met wie hij avonturen beleeft in de volkstuin, mee doet met de natuurclub, op toneel zit en bijbelklas heeft.

Natuurmens
Shafiq houdt veel van de natuur en weet een heleboel over vogels. Zelf heeft hij o.a. zebravinkjes. Ook zorgt hij thuis voor de kwartels. Hij vindt het ook leuk om mee te gaan met Liesbeth het verzorgen van de bijen. Hij maakt prachtige tekeningen en houdt dagboeken bij van zijn reisavonturen. Hij heeft al heel wat landen bezocht, waaronder natuurlijk Zuid-Afrika waar hij kolibries zag, maar ook was hij in Egypte, Marokko, Duitsland en Frankrijk.

natuurmens_shafiq

Een favoriete plek van Shafiq is de volkstuin die de familie huurt. Hier staat ook een leuk huisje waar ze soms in de zomer wel eens een nachtje slapen. Vaak komen er gasten langs en wordt er heerlijk gegeten en gedronken. Shafiq helpt ook mee in de tuin en verzamelt graag zaden om zaadbommen van te maken. Door zo vaak in de natuur te zijn, heeft hij al een heleboel geleerd.

Creatief, gelovig en sociaal
Net als zijn moeder Elmarie is Shafiq creatief. Samen maken ze graag mooie dingen en verzinnen ze van alles om te doen en te maken. Shafiq is heel betrokken op anderen. Omdat zijn vader dominee is bij Huis van Vrede hebben ze thuis best vaak gasten. Die komen uit allerlei landen met heel veel verschillende achtergronden; van vluchtelingen uit bijvoorbeeld Syrië en Afghanistan tot Hollandse studenten die in Utrecht op kamers wonen. Daar leert hij een heleboel van. Geloven neemt een grote plaats in het leven van Shafiq in en de Bijbel is een belangrijk boek voor hem. Hij denkt veel na over het leven en de wereld en kan de mooiste (en soms ook moeilijkste) vragen stellen. Maar hij maakt ook graag grapjes hoor.

BusyBeezzz Kidzz
Kortom, Shafiq is een getalenteerde jongen, die ontzettend graag een bijdrage wil leveren aan BusyBeezzz. Met hem hopen we ook kinderen te bereiken door informatie te geven over onderwerpen  uit de natuur. Omdat taal voor Shafiq best moeilijk is, is schrijven voor BusyBeezzz een mooie manier om daarin te groeien. Uiteraard helpt zijn moeder Elmarie hem hierbij en verder krijgt hij een stukje persoonlijke begeleiding van Hanna. Lees hier de blogs die bij Shafiq horen.

Welkom Shafiq, we zijn heel blij met je en super trots op alles wat je doet voor ons!

BusyBeezzz_zaadbommen-maken_11
Shafiq (rechts op de witte bank) is druk bezig met het maken van zaadbommen samen met zijn moeder Elmarie, vriendje Rumi en broertje Khaled.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s