Prinsjesdag 2015: De OV-jurk van Carla Dik-Faber

OV-jurk Carla DIkSinds 2012 is ze lid van de Tweede Kamer namens de ChristenUnie; Carla Dik-Faber. Vandaag was ze voor de derde keer als politica bij Prinsjesdag aanwezig en maakte ze – net als de twee voorgaande jaren – een politiek statement met kleding die ze speciaal liet ontwerpen en maken. Ditmaal van gerecyclede materialen uit de treinstellen van de Nederlandse Spoorwegen: groenblauw skaileer uit oude dubbeldekkers, donkerblauwe stof van oude uniformen, een fluitje en twee conducteurspetten.

Inzet voor duurzaamheid
Carla werkt hard en weet meetbare resultaten te boeken. Vrij Nederland zette haar eerder dit jaar op nummer 1 in het politieke zomerraport. Ze wordt hierin getypeerd als het stille werkpaard van de Tweede Kamer en valt op door de vele moties die ze aangenomen wist te krijgen. Sinds haar aantreden in de kamer zet zij zich via haar portefeuilles o.a. in voor duurzaamheid en goede zorg. Ze is verwoed pleitbezorgster voor het behoud en zelfs uitbreiding van statiegeld op PET-flessen, initiatiefnemer van de Good Samatarin Law tegen voedselverspilling en maakt zich sterk voor acceptatie van mensen met beperkingen als het Down-syndroom.

Prinsjesdag: de jurk als statement
Carla is van oorsprong kunsthistorica en houdt van mooie dingen. Dat zie je aan haar kleding. Ze loopt er in Den Haag op en top bij en op het Binnenhof kun je haar aantreffen op hoge hakken. Prinsjesdag grijpt ze aan om via haar kleding haar politieke boodschappen kracht bij te zetten. Carla_Dik_OV-jurk_4Daarmee schept ze haar eigen traditie. In 2013 droeg ze een elegant mantelpakje dat gemaakt was uit oude marine-uniformen, vorig jaar was haar jurk gemaakt van gerecyclede Cola-flessen en dit jaar is ze samen met ontwerpster Sabrina Wullur de depots van de NS ingedoken op zoek naar oude materialen uit de treinstellen. Het resultaat: een elegant jurkje met een rok van skaileer uit oude treinstellen, een lijfje van uniformen, twee conducteurspetten omgetoverd tot hoed en een fluitje om haar nek als sieraad. Daarbij een sierlijk tasje.

NS recycled!
Recyclen en upcyclen horen bij het beleid van de NS, die afval scheidt en waar mogelijk gebruikt als nieuwe grondstof. Wij juichen dat alleen maar toe en vinden het super dat Carla hier aandacht voor vraagt. Tevens promoot ze het gebruik van Openbaar Vervoer, waar ze zelf ook veelvuldig gebruik van maakt.

2015-09-14 Prinsjesdag

Speciaal voor BusyBeezzz wilde Carla poseren, wat wij natuurlijk enorm waarderen! De enorme regenbui die op dat moment over Den Haag trok dwong ons naar binnen, het entree van de Tweede Kamer in. Hier werkt Carla ook het komende jaar weer hard om de politieke idealen van de ChristenUnie te realiseren en wij wensen haar daarbij alle goeds toe!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s