Inspiratie: Vakantie in de Provence

Hoi Frouckje,
Wij zijn net uit Frankrijk terug gekomen, wij gingen naar het Provence en de Alpen.  Dit was erg mooi en lekker warm.  Met mijn papa gingen ik een keertje hoog de bergen in en zagen wij Alpen Marmotten en gemsen.  Heel erg mooi.

Shafiq in de Provence
Shafiq trok met zijn vader de bergen in. Met de metaaldetector gingen zij op zoek naar schatten, maar ook speurden zij naar bijzondere dieren.

Vakantietip 1: Neem een dagboek mee op je reis. Hierin kun je net als Shafiq je herinneringen opschrijven, tekeningen maken van wat je hebt gezien of gedaan en plaatjes inplakken die je op je reis verzamelt.

Vliegen, lavendel en een wijze moeder
Daar waren ongelukkig ook veel vliegen die dan weer allemaal onze tent in vloog.  Daar wisten mijn moeder gelukkig wel raad mee.  Citoenelle kaars branden en lavendel olie.  Ziezo en zij ging vluchten.

tekening lavendel
In de Provence (Frankrijk) zijn prachtige lavendelvelden, die in Augustus in bloei staan.

Vakantietip 2: Ook last van steekmuggen op je vakantie? Muggen houden niet van de geur van lavendel, munt, eucalyptus en citroen. Je eigen anti-muggen lotion maken is helemaal niet moeilijk. In deze blog op Huis van Belle beschrijft Liesbeth precies hoe dat moet!

Bloemenzaadjes en citroenlimonade
Ik heb ook zaadjes verzameld voor zaad bommen. In Frankrijk hebben ze ook hele lekere lemonade.  Wij hebben daar op een rommelmark wat mooie flessen gekocht en ik heb heel veel zin om lemonade te maken van citroenen.

Elmarie tekende dit gezellige zitje.
Elmarie tekende dit gezellige zitje.

Vakantietip 3: Maak je eigen citroenlimonade. Je vindt het recept hier.

Hoe gaat het met jou en Mart?  Wat zijn jullie allemaal aan het doen?
Groetjes
Shafiq

Shafiq (bijna 13 jaar) is de oudste zoon van Elmarie. Hij houdt heel veel van de natuur en tekent graag. Hij heeft veel goede ideeën en denkt graag mee met BusyBeezzz. Hij hield tijdens de vakantie een reisboek bij, waarin hij samen met zijn moeder tekeningen maakte. Toen hij thuis was, schreef hij deze gezellige mail aan Frouckje.

BusyBeezzz_Provence_19

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s