Earth Day 2015 – een terugblik

Op zaterdag 18 april maakten wij met zijn drieën een uitstapje naar Den Haag. We gaven acte de presence bij Earth Day Netherlands. Het was een stralende dag, met allemaal leuke en creatieve mensen. 

Eco-markt
Liesbeth en Elmarie stonden met twee tafels op de eco-markt en hadden allebei de nodige aanhang meegenomen. De zus van Liesbeth hielp haar mee met het opzetten van de imkerspullen; een lege bijenkast en natuurlijk de zelf gevlochten Bijenkorf. Naast het informatie geven over bijen, verkochten ze honing en zelfgemaakte handencréme en lipgloss. Liesbeth had bovendien munt meegenomen en honingcake, die bij de balie werden verkocht.

BusyBeezzz op Earth Day

Elmarie had drie vriendinnen uit Utrecht meegenomen, waarvan eentje de plastic zakkenhouders naait. Ook haar zoon Shafiq was mee. Zowel Elmarie als Shafiq hadden schilderijen meegenomen voor de tentoonstelling in de kerkzaal boven. Voor Shafiq (12 jaar) -was het de eerste keer dat hij zijn werk buiten het vertrouwde kringetje liet zien, dus dat was best wel spannend.

Earth_Day_schilderijen

Workshops in de tuin
Buiten in de tuin werden workshops gegeven die allemaal te maken hadden met de aarde en ecovriendelijk leven. Frouckje had heel veel plastic melkflessen verzameld en zaailingen meegenomen om ze mee te vullen. Onder leiding van Liesbeth werd er daadwerkelijk in de aarde gewroet met zwarte handen tot gevolg en zaadbommen met bijvriendelijke zaden erin.

JPEG2

Kortom, het was een geslaagde dag en we hopen dat het volgend jaar weer georganiseerd wordt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s