BusyBeezzz bij Earth Day 2015 in Den Haag

BusyBeezzz gaat naar Den Haag en wel aanstaande zaterdag. Dan vindt er in de Christus Triumfatorkerk een evenement plaats in het kader van Earth Day. En daar passen wij prima bij!

Earth Day 2015 Den Haag
logo_earth_dayDat we naar Den Haag gaan, is geen complete verrassing. Frouckje verhuisde vorig jaar naar deze leuke stad aan de kust. Ze maakte kennis met eco-auteur Kristin Anderson en voor ze er erg in had, zat ze in de organisatie van Earth Day Den Haag. 🙂

Kristin is Amerikaanse van origine, waar ieder jaar Earth Day wordt gevierd. Zij miste dat in Nederland en wil dat graag veranderen. Vandaar dit evenement waar o.a. kunstenaars en milieu-organisaties aan meewerken. Er is ook een markt waar fairtrade en duurzame producten worden verkocht. Daar voelen wij ons thuis!

Stadsbij
Liesbeth zal op de markt als imker staan met honing, bee’s wraps en zelfgemaakte verzorgingsproducten. Ze zal ook een workshop geven waarin zij uitleg geeft over het nut van bijen en hoe je een tuin bijvriendelijk kunt inrichten. Vervolgens kunnen deelnemers zaadbommen maken.

Stadsbij

Magical soap
Elmarie neemt tassen, schorten en plastic tassenhouders mee en heeft daarnaast magical soap gemaakt. Erg leuk voor kinderen, die door hun handen te wassen uiteindelijk een speelgoeddiertje over houden.

image

Plastic upcyclen
Frouckje tenslotte geeft een workshop plastic upcyclen waarbij mensen een kruidenpot kunnen maken van een plastic melkfles. Het idee erachter is dat verpakkingsmateriaal soms heel geschikt is voor een tweede en dus duurzamer leven.

Earth Day Netherlands lijkt een gave dag te worden. Kom je ook?

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s